DANIEL KLEZMER BAND 

2017 februárjában alapította Szurasenkó Dániel a Daniel Klezmer Bandet, melynek székhelye Miskolc. Észak-Magyarország egyetlen professzionális klezmer együttese törekszik arra, hogy népszerűsítse a klezmer zenét és a zsidó kultúrát, bemutassák a zsidó ünnepeket és gasztronómiát! Széles repertoárjukban örökzöld klezmer dallamok és magyar, jiddish és héber nyelvű énekek vannak. Hangszer-összeállítás: zongora, ütőhangszerek, tangóharmonika, basszusgitár / bőgő, harsona, furulyák, ének.


VIRDUOSO

A virDUOso  Vihula Mihajlo gitárművész, zeneszerző és Szurasenkó Dániel blockflöte virtuóz duója! Misa és Dániel 13 éve játszanak együtt, így szavak nélkül is megértik egymást a színpadon! Több versenyen muzsikáltak együtt, mely mindegyikét kiemelt nívódíjjal és 1. helyezéssel zárták! Több, mint 100 közös koncertjük volt már együtt! Repertoárjuk és műsor-felépítésük elsősorban a virtuóz műveket mutatja be a Közönségnek a barokk korszaktól egészen a kortárs zenéig!


PRINCIPÁL

A Principál Duót Sztahura Ágnes orgonaművész és Szurasenkó Dániel blockflöteművész alapították. Céljuk, hogy a szakrális zenének egy másik oldalát mutassák be a Közönség számára. Repertoárjukban kiemelt szerepet tölt be Johann Sebastian Bach, akinek versenyműveit és szonátáit is előszeretettel játsszák egyéb nagybarokk szerzők művei mellett.RECITATRIO 

A trió neve a recitativo olasz szóból ered (jelentése: 'énekbeszéd'). Repertoárjuk a reneszánsz és barokk világi és egyházi irodalom. Az együttes tagjai: Kékes Zsuzsa békenagykövet, a Megszólaló Kezek Közhasznú Alapítvány alapítója és harminc évadon át a Miskolci Nemzeti Színház muzsikusa, Vihula Mihajlo gitárművész, zeneszerző, művésztanár, Szurasenkó Dániel művészeti vezető, magyar rekorder. A RecitaTrio ötvözi az autentikus dallamokat a modernitással!


DUOLCE

Juhász Gábor Brémában élő lantművész és Szurasenkó Dániel blockflöte virtuóz formációja. A két művész autentikusan szólaltatja meg a reneszánsz és barokk zenét, hisz nem csak hangszereik élték legszebb korukat ezekben az időkben, hanem számukra is legkedvesebb a régizene. Repertoárjuk a 15-18. századi hangszeres zene, kiemelten az olasz barokk szerzők életműve: Antonio Vivaldi, Arcangelo Corelli, Tomaso Albinoni, Paolo Benedetto Bellinzani.